Meld je aan voor onze

Trainings­dagen

-->

Beleidsadviseur sociaal domein

Onze beleidsadviseur sociaal domein is breed inzetbaar en kan worden ingezet voor tijdelijke projecten, het opstellen of implementeren van beleidsregels of het evalueren van processen. Onze beleidsadviseur onderhoudt contacten met stakeholders in het werkveld en kan bijeenkomsten organiseren en inhoudelijk voorbereiden.

Hij of zij adviseert het bestuur over de te varen koers, door het verzamelen en verwerken van relevante sturingsinformatie. Daarbij staat een adviseur sociaal domein in nauw contact met de medewerkers van de uitvoering, zodat actuele ontwikkelingen worden meegenomen in beleid. Een beleidsadviseur sociaal domein van Factum is in staat om te beoordelen of een idee bijdraagt aan een goede, snelle oplossing voor de inwoner (iedereen telt mee!).

Wat doet een beleidsadviseur sociaal domein?

Een beleidsadviseur sociaal domein houdt zich binnen een gemeente bezig met het inkleuren van de kaderwetten die opgesteld zijn door de rijksoverheid op het gebied van de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Het is aan de bestuurders van een gemeente om vorm te geven aan deze kaderwetten.

Bij deze werkzaamheden kan een beleidsadviseur sociaal domein u ondersteunen:

  • het bestuur adviseren omtrent het opstellen van heldere beleidsregels
  • uitvoeren van projecten die bijdragen aan het behalen van de gewenste resultaten
  • huidige werkprocessen evalueren en de kwaliteit hiervan bevorderen

Advies geven sociaal domein

Hulp bij het implementeren van een beleid

Heeft u tijdelijk meer werk liggen? Een adviseur sociaal domein van Factum kan u helpen met het implementeren van een nieuwe werkwijze of het opstellen van nieuw beleid. Ook voor een project kunt u een adviseur sociaal domein van Factum inschakelen. Is een collega ziek of met zwangerschapsverlof? Een adviseur van Factum kan u hierbij helpen. Onze adviseurs zijn per direct inzetbaar en in het bezit van ruime ervaring in het sociaal domein. Een adviseur van Factum is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, hierdoor hoeft u niet in te leveren op kwaliteit en kunt u uw gestelde doelen behalen.

Waarom een beleidsadviseur sociaal domein van Factum?

Factum heeft al 24 jaar ervaring in het sociaal domein en is eerlijk, sociaal en betrokken. Onze adviseurs gaan voor een mensgerichte aanpak. Opdrachtgevers kiezen voor een adviseur van Factum, omdat deze pro-actief, resultaatgericht en bekwaam is. We staan voor een eerlijke verdeling van publieke middelen in het sociaal domein. Bij Factum telt iedereen mee!

Beleidsadviseur sociaal domein van Factum

Actief door heel Nederland

Wij detacheren onze adviseurs voornamelijk bij middelgrote gemeenten door heel Nederland. Ze werken bijvoorbeeld als beleidsadviseur voor de Wmo, de Jeugdwet, maar verdiepen zich ook in vraagstukken voor onderwijs, armoedebestrijding, sport e.d. Daarnaast brengen ze adviezen uit hoe een gemeente realistische inkoopafspraken kan maken.

Factum was tot voor kort voor mij onbekend. Toen ik op zoek was naar een tijdelijke beleidsadviseur heb ik gemerkt hoe snel Factum kan schakelen, vraag en aanbod bij elkaar brengt en dat doet op een klantvriendelijke manier.

Bert Meedendorp, gemeente Aa en Hunze

Neem contact met ons op

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorie Eijkmans (Eijkmans@factumadvies.nl)

 

0318 - 55 24 92

Waar ben je naar op zoek?