Dit is Nu

Actueel

Speciaal voor jou!

Dit is Nu

Actueel

Speciaal voor jou!

Detachering sociaal domein

Bij Factum detacheren we mensen binnen het sociaal domein. Het sociaal domein is het containerbegrip waar de zorgtaken van een gemeente onder vallen. Wij detacheren mensen binnen de afdelingen Wmo en Jeugd bij gemeenten, zowel op beleid als uitvoeringsniveau. Wanneer de gemeente met een vraag komt gaan wij op zoek naar de meest geschikte kandidaat. Wij zorgen ervoor dat de gekozen kandidaat past bij zowel de opdracht als de opdrachtgever.

Hoe werkt detachering binnen het sociaal domein?

Binnen het sociaal domein worden voor de afdelingen Wmo en Jeugd regelmatig tijdelijke medewerkers gezocht. Vaak is dit minimaal voor een aantal maanden, om tekorten op te vangen of wachtlijsten weg te werken.

Wij hebben zo’n 60 medewerkers in dienst die kunnen worden gedetacheerd binnen het sociaal domein. Onze medewerkers zijn in dienst van Factum, maar worden ingezet bij de opdrachtgever.

Detachering betekent dan ook het uitlenen van werknemers aan een derde partij. Het verschil met een uitzendbureau is dat een detacheerder hoofdzakelijk mensen in eigen dienst heeft.

Wanneer de gemeente een vraag uitzet voor tijdelijk personeel binnen de afdelingen beleid, wmo of jeugd, bieden wij een geschikte kandidaat aan. Hierna vindt er een kennismakingsgesprek plaats om te kijken of er een klik is tussen de kandidaat en de opdrachtgever. Als deze klik er is gaat onze gedetacheerde aan de slag binnen het sociaal domein.

Werken bij Factum

Welke functies detacheren wij?

Er zijn binnen het sociaal domein meerdere functies waarvoor we bij Factum een passende kandidaat kan detacheren.

  •     Beleidsmedewerker sociaal domein
  •     Kwaliteitsmedewerker Wmo en/of Jeugd
  •     Consulent Wmo
  •     Consulent Jeugd

Onze medewerkers hebben allemaal (ruime) ervaring binnen het sociaal domein en de genoemde functies. Wij vinden het belangrijk om medewerkers goed op te leiden en bieden daarom ook mogelijkheden aan jonge professionals om een traineeship te volgen, waarna ze als volwaardig consulent aan de slag kunnen.

Voor wie detacheren wij?

Onze opdrachtgevers zijn in de basis de gemeenten in Nederland, welke verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het sociaal domein.

Het kan zijn dat de gemeente een werkorganisatie heeft opgericht, zoals een sociaal wijkteam of CJG, waar er uitvoering wordt gegeven aan de Wmo en Jeugdwet, maar de eindverantwoordelijkheid en besteding van de beschikking verloopt altijd via de gemeente.

Voor beleidsmedewerkers geldt eigenlijk dat zij altijd binnen de gemeente aan de slag gaan op de afdeling beleid.

Eerlijk, sociaal en betrokken

Factum is binnen de advies- en detacheringswereld een kleine organisatie die staat voor kwaliteit en specialisme binnen het sociaal domein. Wij zijn dan ook een erg betrokken bedrijf waarbij de menselijke maat als uitgangspunt wordt genomen.  

Onze medewerkers zijn inhoudelijk vakkundig en bekwaam in de werkzaamheden die zij uitvoeren. Zij werken resultaatgericht en zijn proactief binnen de gemeente waar zij gedetacheerd worden.

Als bedrijf is Factum open minded en is er plek voor iedereen die zich binnen het sociaal domein wil bewegen.

Er worden met regelmaat bijeenkomsten en scholing momenten voor de medewerkers georganiseerd, waarbij ook het informeel samen zijn een belangrijk onderdeel is.

Tot slot zijn wij een betrokken organisatie, naar medewerkers, opdrachtgevers en sociaal-maatschappelijke doelen toe.

Medewerkers Factum

Neem contact op

Bent u als opdrachtgever binnen de gemeente op zoek naar een detacheringsbureau die werknemers binnen de WMO en jeugd afdelingen detacheert? Kijk dan gerust op onze website wat we voor u kunnen betekenen of neem contact met ons op als u nog vragen heeft.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar ben je naar op zoek?