Training & Coaching

Incompany trainingen op maat

Complex en veel veranderingen in korte tijd. Het sociale domein vraagt veel van organisaties en haar medewerkers. Up-to-date blijven is belangrijker dan ooit. Factum helpt jouw mensen hierbij. Zowel op kantoor als op inspirerende locaties. Met concrete handvatten kunnen zij direct aan de slag. Zo zijn zij altijd goed voorbereid.

Onze methodiek

Persoonlijke kennismaking
Een ervaren trainer bespreekt de wensen en doelen binnen jouw organisatie. Zo brengt hij de leerbehoefte in kaart. Vervolgens maakt hij een opleidingsvoorstel op maat.

Training op maat
Bij voorkeur doen wij een intake onder alle deelnemers. Zo kunnen we echt maatwerk leveren en helemaal aansluiten bij de dagelijkse praktijk binnen jouw organisatie.

Gewenste resultaat
Tijdens het trainingstraject ontwikkelen de deelnemers de gewenste kennis, competenties en vaardigheden. Ook na de training helpen wij het geleerde in de praktijk toe te passen.

Lees hier meer over onze methodiek ‘FACT-V – Richtlijn voor onderzoek en normering begeleiding Wmo’

Training Jeugdwet
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor een doelmatige, verantwoorde uitvoering van de Jeugdwet. Jeugdprofessionals zijn daarom SKJ geregistreerd en werken volgens het kwaliteitskader jeugd. Daarnaast is het zeker zo belangrijk om het kennisniveau en de vakbekwaamheid op peil te houden. Hoe doe je dat?

Permanente educatie
Door permanente educatie aan jouw medewerkers aan te bieden, door 1) scholing en punten in de vrije ruimte en 2) reflectie of begeleide intervisie. Bij beiden kunnen wij je helpen.

Begeleide intervisie
Wij bieden begeleide intervisie aan die voldoet aan de accreditatie-eisen van het SKJ. Eén van onze ervaren jeugdprofessionals bevraagt en daagt jouw medewerkers uit. Zo krijgen zij de kans om hun handelen te analyseren. Er wordt altijd gekeken naar concrete oplossingen.

Het resultaat
In een vijftal sessies leren we jouw team hoe zij de intervisie zelfstandig kunnen doen.

Ook ontvangen zij tips op welke manier zij de registratie SKJ kunnen aanvragen.

Eén van onze experts inhuren?

Wat klanten over ons zeggen

“Het trainingsprogramma heeft onze verwachtingen overtroffen en was van grote toegevoegde waarde. De training bevatte een goede koppeling met onze werksituatie en zorgde voor een uitstekend resultaat in de praktijk.”

“We zijn heel enthousiast over de geboden training. Het was op vele fronten een verdieping. Er kwamen herkenbare situaties aan bod met een toepasbare aanpak. Ook de docent was inspirerend en had veel praktijkkennis.”