Rozemarije van Beek
Jeugdconsulent

Bel me terug

Rozemarije van Beek
Jeugdconsulent

Bel me terug

Overstappen van je vaste baan naar detachering is zo gek nog niet!

12 maart 2024

Hi, leuk dat je even de tijd neemt om dit te lezen! Ik ben zelf direct vanuit mijn opleiding gestart bij Factum. Hier werk ik al een aantal jaar met veel plezier. Af en toe wat schrijven over boeiende onderwerpen, doe ik graag! Hiermee hoop ik jou, beste lezer, meer inzicht te geven over ervaringen van anderen met detachering.

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor detachering. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen van detachering en waarom het een verstandige keuze kan zijn voor jouw carrière!

Een kijkje in verschillende keukens
Eén van de meest aantrekkelijke aspecten van detachering is de mogelijkheid om te werken aan verschillende projecten en opdrachten van diverse organisaties. Dit zorgt ervoor dat je breed ervaring opdoet en je vaardigheden nog verder kunt ontwikkelen. Natuurlijk is het altijd even wennen wanneer je start bij een nieuwe opdracht, zeker als je voor een langere tijd bij dezelfde opdrachtgever hebt gezeten. Wat fijn is het dan om te weten dat Factum ècht kijkt waar je interesses en behoeftes liggen en met je meedenkt om zo een passende vervolgopdracht te kunnen realiseren.

Verder vinden veel collega’s die ik heb gesproken dat je in geval van detachering je 100% kunt focussen op de opdracht zonder alle randzaken die je bij een functie op een vaste plek wel hebt.

Zelfontwikkeling
Detachering biedt veel ruimte voor zelfontwikkeling en het nastreven van specifieke leerdoelen. Doordat je regelmatig van opdracht verandert, blijf je continu leren en groeien. Veel medewerkers missen dit bij hun vaste baan.

Bagage meenemen
De opgedane kennis en ervaring neem je mee naar de volgende opdracht. Dat is echt een voordeel. Zo kun je met jouw inzichten en ideeën een waardevolle bijdrage leveren aan verschillende opdrachtgevers. Hiermee draag je indirect bij aan de groei en verbetering van teams en organisaties.

Geen kosten voor vervoer
Alles wordt duurder en zo ook de kosten voor een auto. In geval van detachering kan het zijn dat je opdracht niet om de hoek is. Het gebruik van een leaseauto kan in je contract worden opgenomen. Geen zorgen meer over deze extra uitgaven!

Behoud van vaste baan en flexibiliteit
Wanneer opdrachten niet helemaal op elkaar aansluiten, worden ook de overgangsdagen meegenomen in je salaris. Je hebt dus elke maand hetzelfde vaste inkomen.

Teamgevoel en ondersteuning
Als medewerker ga je van opdracht naar opdracht, soms duurt een opdracht maanden en soms een paar jaar. Ook al werk je in een wisselende omgeving, Factum zorgt er gelukkig voor dat er toch een gevoel van gemeenschap en ondersteuning is binnen het team. Dit wordt mogelijk gemaakt door trainingen, teambuildingsactiviteiten en sociale evenementen. Zo voel je je verbonden met het bedrijf en je collega’s, zelfs als je op verschillende locaties werkt.

Waarom kiezen voor Factum als werkgever?
Factum is een kleinschalig bedrijf, waardoor veel aandacht naar de medewerkers zelf gaat. Zoals een persoonlijk kaartje van de teamleider of ruimte voor een goed gesprek of overleg. Daarnaast zal er op basis van vertrouwen met je meegedacht worden wat jij nou echt belangrijk vindt in je werk of welke praktische wensen je hebt. Factum staat altijd achter de medewerkers.

Kortom, detachering biedt een unieke kans voor professionals om zichzelf te ontwikkelen en ervaringen op te doen. Met voordelen zoals diversiteit in opdrachten, zekerheid van een vaste baan en de juiste ondersteuning, kan detachering een aantrekkelijke keuze zijn voor diegenen die zoeken naar groei en uitdaging in hun carrière.

 

 

Terug naar overzicht

Toch nog een vraag?

Neem gerust contact op met

Rozemarije van Beek

Waar ben je naar op zoek?